You are currently viewing Munkahely váltás ápolóként

Munkahely váltás ápolóként

Életünkben néha előfordulnak olyan helyzetek mikor munkahelyi váltásra van szükség. Nem mindig egyszerű, de itt is embere váltogatja, ki hogyan éli meg, milyen gyorsan tud alkalmaszkodni az új környezethez. Sokminden múlik rajtad is, és persze sok az új kollégáktól, hogy mennyire gördülékenyen fogadják be az új kollégákal. Ha már egy összeszokott csapathoz érkezel, akkor lehetnek kihivások is, de nem feltétlenül.

Az a legjobb helyzet, ha ugyanabban a nyelvi környezetben maradsz, tehát pl. Ha nem kell elköltöznöd másik országba, csak éppen egy másik országrészre, vagy másik városba, megyébe.

Lehet teljesen új osztályra kerülsz, ahol eddig még sosem dolgoztál, ez lehet könnyű és nehéz is. De mindenképpen egy jó dolog, hiszen a változás, az új dolgok elsajátitása, és azok megtanulása, és alkalmazása egy új dimenziót nyit meg a számodra, egy új lehetőséget jelent. Több tudással, ismerettel rendelkezve, bővűl a repertoárod, amiket bármikor, bármilyen helyzetben alkalmazni tudsz. Tehát sose félj az újtól, a változástól. Mert ez neked csak előnyődre várik. Minnél több helyen vagy, annál egyszerűbb megtalálni magad egy új környezetben, Merd a szárnyaidat kibontogatni, légy kiváncsi és befogadó az új kihivásokra és helyzetekre. Találd meg a szépségeket és fedezd fel benne önmagadat is. Lásd meg a jót és érdekeset benne, ami neked is egy új oldaladat engedi kinyilni. Légy bátor és merész az új dolgokhoz. Légy nyitott és kapd el a hozzádforduló lehetőségeket. Ha
lehetőséged van valami újat megtanulni, akkor jelentkezz rá, bátran nézz vele szembe. Lásd meg mindenben a jövő szeleit, és az új lehetőségeket.

Ha pedig egy teljesen más országba mész dolgozni, akkor ott első sorban a nyelvet kell jól megtanulnod. Hiszen anélkül nagyon nehéz és szinte lehetetlen a saját szakmádban elhelyezkedni. De ha már meg van benned az első pillanattól kezdve a vágy és az akarás, hogy megtanuld és ott állj helyt, akkor nem lesz semmi komoly kihívás a számodra.

Viszont szinte ebben a helyzetben is a kezdetektől kell kezdened. Hiszen nem ismernek, nem tudják, hogy hogyan dolgozol, hogyan viselkedsz az emberekkel, miként reagálsz a külömböző szituációkra.

De te ügyes vagy és bátran bele veted magad a munkába, nem riadva vissza semmitől sem. Neked csak az a dolgod, hogy szivből és lelkesen folytasd azt, amit már otthon elkezdtél. Viszont egy nagyon jó előnyöd származik belőle, hogy sokkal nyitotabbá fogsz válni az emberek iránt, sokkal jobban kinyilik előtted is a világ, tágúlni fog a kör előtted is. Megismersz egy már környezetet, más kultúrát. más szokásokat. Ezekből csak nyerni fogsz. Menetközben pedig lehetőséged lesz a dialektusokat is megtanulnod, ezzel is bárhol tudsz majd dolgozni, illetve akár csak beszélgetni is. Nem leszel könnyen eladható, hiszen megérted, és téged is megértenek a többiek.

Ilyenkor is jöhetnek veled szemben olyan problémák, amiket jó lenne valakivel megbeszélned, átrágni, és ha gond van, akkor megoldásokban segiteni. Az otthonunktól távol is lehetnek olyan pillanatok, amikor jól esne egy kis lelki tágotás, biztatás, a kitartáshoz lelkesités, vagy éppen rájönni arra, hogy mi is okozza az esetleges elakadásokat, amikből a problémák adódhatnak.

Sokszor jól jön egy velős kitárgyalása a problémákról, amiből rájöhetünk, hogy honnan származnak a kételkedések, elbizonytalanodások. Akkor pedig erre itt van egy tökéletes technika, amit mi ThétaHealing-nek nevezünk. Ezzel a módszerrel sikerül úgymond kiásni, felszinre hozni azokat a régi eseményeket , múltban történő dolgokat, amik benned néha elég erős nyomokat hagytak , amiről igazából nem is sejted, hogy az állhat a háttérben. Mélyen, alattomosan ott settenkednek benned és egy váratlan pillanatban feltör belőled, aminek nem is tudod az okát, és nem is érted, hogy miért érzed magad úgy ahogy.

A testi erdetű dolgoknak szinte mindig lelki okai vannak. Ezért is a legjobb módszer a ThétaHealing. Emellett még testre szabottan meditációval, ha szükséges, akkor még lehet különféle természetes hatóanyagokkal is segiteni az eredeti lelki állapotod viisszanyerését.