Rólam

Üdvözöllek! Urbán Ágnes vagyok, Ápolói Mentorként 2022 óta dolgozom szakmabeli kollégákkal.

Ápolónői tevékenységem során azt tapasztaltam, hiányoznak a rendszerből azok a segítők, akik az ápolók mentális egészségét támogatják. 

Ápolói mentorként abban segítek neked, hogy a saját utadon tudj haladni, testi és lelki energiáid felszabadítása által magasabb szintre lépni, ahol igazán a valódi Önmagad lehetsz.

Írtam egy olyan könyvet, amiben felhívom a figyelmedet arra, hogy mennyire fontos a lelki és mentális egészség. Mert hiába van jó munkád, szerető párod, családod, ha közben a saját mentális egészséged nincs rendben.
A legfontosabb cél az, hogy újra az a pörgös, az a vidám, mosolygós, energiával feltöltődött, igazi Önmagad légy, aki még a pályafutásod és családalapításod előtt voltál.

A kezdetek

Urbán Ágnes vagyok. 2010-ig Magyarországon dolgoztam mint diplomás szakápoló.

Tanulmányaimat befejezve jelentkeztem Budapesten a HIETE kórház Füll-Orr-Gégészeti osztályára. Munkavégzés közben, igaz már család mellett, további képesítéseket szereztem. A legmagasabb végzettségem, diplomás szakápoló, amivel egy idősek otthonában mint részlegvezető folytattam a pályafutásomat. Mivel nagyon szerettem kórházban dolgozni, újra megpályáztam egy kórházi állást, ami egy Intenzív osztályt jelentett. Eközben sok más változás is történt velem, mind a magánéletemben mind a munkámban, ezért úgy döntöttem, hogy megpályázok egy külföldi állást, ahol az ápolói diplomámat is elfogadták.

2010 agusztusában Hollandiába utaztam, ahol elsőként a nyelvet tanultam meg, miután elkezdtem ott is a szakmámban dolgozni. Először az otthonápolásban voltam, majd átköltözve Belgiumba, egy idősek otthonába jelentkeztem, és körülbelül 6 év elteltével visszamentem újra kórházba dolgozni.

Magyarországon a legmagasabb végzettségem, a diplomás szakápolói lett, ami viszont elegendő volt ahhoz, hogy Hollandiában és Belgiumban a szakmámban munkát tudjak vállalni.
 • Magyarországon 2001-ben OKJ-s ápolói végzettséget szeretem – ezt a diplomámat külföldön is elfogadták – miközben Budapesten a HIETE Orvostudományi és Orvosképző kórházban dolgoztam 11 évig műtéti osztályon,
 • Idősek otthonában 1 évig dolgoztam mint részlegvezető,
 • Utána pedig egy vidéki kórházban 9 évet egy általános intenzív osztályon töltöttem, ami mellett még egy ALS betegséggel diagnosztizált középkorú hölgyet az otthonában ápoltam.
 • 2010 augusztusában Hollandiába költöztem, ahol elsősorban a holland nyelvet kezdtem el megtanulni. Itt lehetőségem volt egy holland otthonápolási cégen keresztül ALS-ben, demenciában szenvedő, illetve teljesen mozgásképtelen betegeket is ápolni.
 • 2019-től kezdtem el foglalkozni az önképzéssel, mivel saját magamon is észrevettem, hogy milyen fontos a mentális és lelki egészség megőrzése, fenntartása, illetve a kollégáim körében is egyre jobban érezhető volt ennek a hiánya. Ezért elkezdtem ilyen irányú képzésekre is járni, aminek a segítségével nemcsak magamnak, hanem a kollégáimnak, és más területen dolgozó embereknek is ugyanúgy tudtam a mentális fejlődésükben és megtartásában további segítséget nyújtani.
 • Emellett még megtanultam rajzolni, ami többek között arra segített rálátni, hogy a képzőművészetnek is milyen jótékony hatása van az emberek lelki és mentális fejlődésében. Ezáltal sokkal nyitottabbá válhatnak, akár újabb dolgok felé is, miközben feltudják magukban ismerni azokat az elrejtett érzéseiket, gondolatvilágukat, ami bizony nagyon fontos önmaguk kifejezéséhez.

És két dolgot csinálok:

 1. Mentor programokat szervezek pályakezdő fiataloknak, és olyan kollégáknak, akik régebben más munkaterületen dolgoztak, viszont mégis ezt a szép hivatást választották. Illetve olyan magyar ápolóknak, akik holland nyelvterületen szeretnének elhelyezkedni.
 2. Emellett még foglalkozom a kollégák lelki és mentális egészségének megtartásásával.

Egy ember sem gazdagodhat meg, mások gazdagitása nélkül

Írtam egy könyvet, amiben többek között azokhoz szólok,

 • Akik többre vágynak, mint amit eddig elértek az életükben.
 • Vagy örökbefogadták még egy éves koruk előtt, mint engem.
 • Illetve, akik nagyon fiatalon mentek férjhez és családot alapítottak csak azért, hogy elfogadják és szeressék őket.

A könyvírás közben is egyre jobban tudatosult bennem, hogy az emberek mentális egészségének a fent tartása milyen fontos szerepet játszik az életünkben.
Ezért is foglalkozom az ápolók mentorálása mellett, a mentális egészségükkel.